Energieverlies Verminderen C-serie NT

CLIENT: Holligan's CENTRA Store en Filling Station Kilkenny Pat Holligan is de houdster van Holligan's CENTRA Store en Fuel Station in Kilkenny. De CENTRA Shop is erg druk en de automatische toegangsdeuren openen en sluiten op een zeer regelmatige basis. Dit resulteert in een constante koude tocht door de dubbele deuren aan de voorzijde van de winkel. Dit leidt tot grote warmteverliezen wanneer de deuren geopend worden en aanzienlijke ongemak voor zowel de Medewerkers als de Klanten.

Met de komst van de koudere wintermaanden verzocht de klant ATC´s aanbevelingen voor de vermindering van het ongemak van koude tocht, waarvan verwacht werd dat het zou leiden tot een verlaging van de hoge energiekosten.  De huidige energiekosten hebben betrekking op de Airconditioning Cassette Unit die op het plafond van de winkel is gemonteerd als enige beschikbare warmtebron en die gedurende de wintermaanden op volledige warmte afgifte werkt.

ATC onderzocht de deur en de winkelruimte en beveelde het volgende aan:
 

Om de koude tocht die iedere keer dat een klant de winkel binnen ging te verminderen, beveelde ATC de installatie van een energie-efficiënte, op het oppervlak gemonteerde Thermoscreens luchtgordijn boven de toegangsdeur aan.

Dit luchtgordijn bedekte de volledige breedte van de deur.

Het aanbevolen model was een Thermoscreens C1500E 9kw elektrische unit die geschikt is voor deuren tot 3 meter hoog. Het toestel bevat tevens een Eco Power Plus bediening met een ingebouwde Thermistor Temperatuursensor, waardoor er een grotere mate van besparing en controle wordt geboden.

Het werd tevens aanbevolen om het Luchtgordijn gedurende het warme zomerweer in ambient-modus te laten draaien.


RESULTATEN: Het luchtgordijn verminderde de koude tocht aanzienlijk en stelde de klant in staat om de afgifte van de Airconditioning op maximale instelling te verminderen. Het op ambient-modus laten draaien van het luchtgordijn tijdens de zomer zal de efficiëntie van de Airconditioning verbeteren, wat zal leiden tot een verdere besparing op de energiekosten.

Tijdens een follow-up gesprek een week later, verklaarde de klant ´dat er een merkbare verbetering van de koude tochten was opgetreden en dat het luchtgordijn zeer goed presteerde´. Het luchtgordijn deed alles wat hij hoopte dat het zou doen; het stopte de koude tocht, bood een comfortabelere werkomgeving en de warmte afgifte instelling van de airconditioning kon worden verminderd. ´Dit zal in de toekomst hopelijk een goede besparing op de energiekosten opleven'.

bron: www.atc.ie

J