Chez Fred houdt de warmte binnen voor meer comfort voor de klant en een hogere gemiddelde besteding

Inleiding

Chez Fred is een succesvol familiebedrijf met een fish-and-chipsrestaurant in Westbourne, Dorset (VK). Tijdens het plannen van een renovatie van hun takeaway en restaurant, gericht op modernisering en capaciteitsvergroting, namen ze contact op met Thermoscreens. De instructie die we kregen, luidde: meer het comfort voor de klanten in restaurant en takeaway-gedeelte, om de omzet te verhogen, en minder energieverlies.

 

Uitdagingen

Met een drukke in- en uitgang en 3 continu gebruikte deuren wilde Chez Fred ervoor zorgen dat de temperatuur in hun restaurant en takeaway-gedeelte aangenaam bleef.

Warmteverlies beperken en tocht rond de deuren tegengaan, dat stond voorop, vooral omdat er tijdens topdrukte een constante stroom klanten in- en uitloopt. De extra bruikbare restaurantruimte die daarbij ontstond, zou klanten uitnodigen om te blijven voor een extra drankje of dessert en zo tot hogere klantenbestedingen leiden.

Chez Fred staat bekend om zijn warme welkom, ook aan klanten van de afhaalbalie. Daarom moesten ook deze klanten comfortabel op hun fish-and-chipsbestelling kunnen wachten, vond men.

Daarnaast hadden ze een oplossing nodig die hun nieuwe, smetteloos schone interieur zou beschermen tegen stof, uitlaatgassen en fijne zwevende deeltjes afkomstig van verkeer en de buitenwereld.

Met een krap renovatieschema was het bovendien belangrijk dat het systeem naadloos op hun inrichting aansloot en gemakkelijk kon worden geïnstalleerd.

Oplossingen

Men koos voor het compacte, frisse design van de vrijhangende units van de Thermoscreens C-serie om het nieuw gestylede interieur van Chez Fred te complementeren.

Dankzij de comfortabele warmte die door de luchtgordijnen wordt geproduceerd, wordt de koude trek in het restaurant beperkt, waardoor het nu volledig bruikbaar is en het potentiële aantal couverts wordt gemaximaliseerd.

Bovendien beschermt de luchtstroom het smetteloos schone interieur tegen stof, uitlaatgassen en zwevende deeltjes afkomstig van het verkeer en de buitenwereld.

Door de luchtgordijnen dicht bij het entreegedeelte te plaatsen, wordt het convectieve warmteverlies verminderd en het verwarmde of gekoelde binnenklimaat in stand gehouden. Dit leidt tot minder energieverbruik. Daarnaast optimaliseert het Eco Power V9 Control System van Thermoscreens de efficiency van het luchtgordijn, doordat een sensor de warmteoutput in fasen vermindert en zo voor een gelijkmatige temperatuur zorgt.

Over Thermoscreens

Als een van de eerste bedrijven ter wereld begon Thermoscreens met het ontwerpen en vervaardigen van luchtgordijnen, wat in 1965 uitmondde in eigen productie. Inmiddels leveren we HVAC-oplossingen in meer dan 50 landen over de hele wereld en is onze apparatuur geïnstalleerd op A-locaties overal in het Verenigd Koninkrijk.  Omdat we ons willen inzetten voor uitmuntendheid en innovatie zijn we actief als bestuurslid van de handelsorganisatie HEVAC. De C-serie is een Brits ontwerp en wordt geproduceerd in Nuneaton, Engeland.

Dit is het meest compacte luchtgordijn van Thermoscreens. De C-serie is erg gewild voor toepassingen met een minimale vrije ruimte boven de deur. Uit testen van Thermoscreens met het

Eco Power V9 Control System blijkt dat het energieverbruik met maar liefst 60% kan worden verminderd vergeleken met een aan-/uitregelaar. Dit voorkomt overmatig verwarmen en houdt rekening met de temperatuurschommelingen in de loop van de lange openingstijden van een druk restaurant.

Het nieuwste V9-regelsysteem kan het luchtgordijn bovendien volledig integreren in het BMS-systeem van het gebouw, zodat de locatie volledig op afstand kan worden geregeld en bewaakt. Trendregistratie, geïntegreerde 7-daagse timer, ventilator- en warmteregeling en vele andere functies zorgen dat het luchtgordijn volledig kan worden ingepast in de energiestrategie van elk restaurant en elke winkel waar geavanceerde controle en het opvragen van gegevens vereist zijn

 Mening van de klant

'We waren op zoek naar een leverancier van luchtgordijnen die binnen onze krappe renovatieplanning advies kon geven en het door ons geselecteerde systeem kon produceren.

We kozen voor Thermoscreens vanwege hun ervaring en kennis van wat restaurants op A-locaties nodig hebben. We zijn erg blij met hun aanbeveling voor de C-serie.

Daardoor kunnen we nu de hele tijd dat we open zijn de tafels bij de ingangen benutten, ongeacht wat voor weer het is. Als deze tafels bezet zijn, zorgt dat voor een aanzienlijke stijging van de gemiddelde klantenbesteding, hebben we gemerkt.

We hebben een erg druk restaurant en takeaway-gedeelte, maar ondanks het grote aantal mensen dat in- en uitloopt, hebben beide gedeelten nu een constante temperatuur en komen er minder uitlaatgassen en stof binnen van de straat.'

Fred Capel, Chez Fred

 

J