Luchtgordijnen, niet alleen klimaatscheiding

Bij een luchtgordijn denken veel mensen aan klimaatscheiding in een winkel, je houdt de warmte binnen en de kou buiten. Naast klimaatscheiding heeft een luchtgordijn ook andere voordelen waar je niet snel aan denkt.

Een luchtgordijn gebruikt de luchtstroom tussen de uitblaas en de grond om een scheiding te creëren tussen twee ruimtes. De neerwaartse luchtstroom zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld geen tocht en kou meer door de deuropening komt, dit betekent minder energieverlies en dus ook minder energieverbruik wat weer goed is voor het milieu en de portemonnee. Het houdt ook andere dingen tegen, denk hierbij aan nare geurtjes, insecten, stof, rook en dampen.

Een luchtgordijn kan dus bijvoorbeeld ook in de horeca gebruikt worden om insecten uit de keuken te houden. Je hebt dan geen verwarmd luchtgordijn nodig. Een van onze ambient modellen kan er al voor zorgen dat bijvoorbeeld de achterdeur altijd open kan staan. Ook bij ruimtes die juist koud moeten blijven, bijvoorbeeld gekoelde ruimtes waar voedsel wordt geprepareerd of koelcellen waar veel traffic is, biedt een luchtgordijn ook in deze omstandigheden een makkelijke en energiezuinige oplossing.

Of het nou gaat om de nieuwe T-serie die speciaal is ontworpen voor vries- en koelcellen of een simpel ambient toestel om insecten buiten te houden, Thermoscreens heeft voor elke deur een oplossing. Kijk voor meer informatie bij het productoverzicht of neem contact op met Thermoscreens.

J